donderdag 4 oktober 2012

Een iets betere foto

Gisteren om half 11 is het wel gelukt om een foto te maken. Ondertussen zit er al een extra rand aan.

woensdag 3 oktober 2012

Eerste hoekje

De blokken zijn nog niet allemaal klaar maar het eerste hoekje heb ik alvast in elkaar gezet om te kijken hoe het is.

vrijdag 28 september 2012

Mislukte foto en wat minder mislukte foto's

De farmers wife
Afgelopen weekend heb ik mijn farmer's wife op een laken gespeld, tegen een gordijn aan. Niet zo heel goed idee dus. Hij is nu alleen 's avonds te bewonderen bij lamplicht. Overdag zie je er bijna geen fluit van. Maar goed ik heb nu wel een goed beeld van hoe die gaat worden, nog een paar dingen verhangen en dan kan ik beginnen met in elkaar zetten.

Betere foto's heb ik gemaakt tijdens de quiltbeurs is Sainte Marie Aux Mines. Dit was allemaal heel indrukwekkend. Vooral het winkelgebied.

Hele mooie tentoonstelling over quilts en reproducties,  een beetje jammer dat het bijbehorende boek van de tentoonstelling alleen in het Frans te krijgen was.

Japanse tentoonstelling. 

Ook heel leuk, en zo'n onderrok ga ik zeker nog een keer maken.

zaterdag 8 september 2012

Terug in de tijd

Voor in mijn atelier ruimte op school had ik een naaimachine nodig. Nu kon ik die van thuis meenemen maar die heb ik thuis veel te hard nodig. Dus dan maar een nieuwe. Helemaal nieuwe is die niet maar dat is ook vrij lastig als het uit 1919 komt.



Na een beetje smeren loopt de Pfaff 30 als een zonnetje. En al dat vele trappen is ideaal in de atelier ruimte, die van de winter niet warm te stoken is.

woensdag 29 augustus 2012

Te veel

Het zijn veels te veel Farmers Wife blokken die ik nog moet plaatsen. Ik heb er al een tijd geen meer geplaatst maar ik heb wel hard doorgewerkt. Inmiddels zijn er 77 blokken genipt waarvan ik er al 73 gemaakt heb. 4 liggen er klaar om nog in elkaar gezet te worden en dan hou ik er nog 34 over die ik nog moet maken. 34! Bijna klaar.
Ik heb wel netjes van elk blokje een foto gemaakt en ze zijn allemaal te zien op mijn Facebook.

Hier nog wel een fotootje van alle blokjes (volgens mij waren dit er nog 70). Zie je hoe klein het gat is dat ik nog moet vullen.


Ik kan al weer bijna aan een nieuwe quilt beginnen ;)

maandag 20 augustus 2012

Terug van weggeweest

De zomervakantie is bijna ten einde en school gaat straks weer beginnen. Ik hoop nog genoeg tijd over te houden voor mijn 2 blokken in de week farmers wife en om mijn eerste sampler top af te krijgen. Tot nu toe heb ik twee stroken van 2,5 meter aan ganzenvlucht, nog twee te gaan.


Vandaag heb ik nog 16 blokken aangezet om de tweede rand af te krijgen,
op zich gaat het best snel.

Dit was het vakantie werkje voor in Frankrijk. Ik heb niet zo heel veel gedaan tijdens de vakantie, veel te druk met kastelen en kerkjes kijken. Maar ooit wordt deze apple core een schattig poppenquiltje.

woensdag 4 juli 2012

Bijna af en af

Al 58 blokken zijn er gemaakt van de Farmer's Wife, nog 53 te gaan. Ik kan dus al beginnen met aftellen. 






De quilt van mijn Zuid-Afrikaanse lapjes is af, in ieder geval de top. Er komt waarschijnlijk nog een border omheen, maar daarvoor moet ik nog even voor stof kijken. Nu eerst anderen dingen afmaken.




maandag 2 juli 2012

Rood, wit, blauw

En nee het is niet de Nederlandse vlag, maar Zuid-Afrikaanse stoffen. Gekocht op de quiltbeurs in Veldhoven (helaas niet in Zuid-Afrika zelf). Ik ben eerst een dag bezig geweest om de pap en overtollige inkt er uit te wassen, maar dan heb je ook wel wat. 

Hier zie je de stoffen van dichtbij, 10 verschillende indigo stoffen en 2 verschillende rode. Om de stoffen goed uit te laten komen heb ik allemaal vierkanten gesneden.
 Aangevuld met gewoon wit hoop ik er een aardige quilt van te maken, ter aanvulling van de collectie.

Ik kan hem op de volgende manieren in elkaar gaan zetten. Zo...

Zo...

Zo... (al vind ik deze een beetje zonde omdat er veel stof mee verloren gaat)

Of zo...
Vanmiddag maar even alles uitleggen op tafel, een keuze maken en dan weer achter de naaimachine.

Dit stond op de achterkant van de stoffen, een beetje jammer dat we daar niets van terug zien in de quilt.

maandag 18 juni 2012

Over de helft!

Soort van...








Totaal zijn het er nu 53 die helemaal af zijn. De volgende 7 liggen al geknipt klaar dus met die mee geteld ben ik op de 60 en dus over de helft.

En dan nog iets.


Van mijn eerste sampler quilt is de top af. Er komt nog wel een binding van de flying geese omheen maar voor nu is die even af.

maandag 4 juni 2012

Het lijkt al heel wat

De volgende drie zijn ook weer gemaakt.

Star gardener, 57 stukjes had dit blokje.

Waste not

Wedding ring
Nu sta ik al op een totaal van 46 blokjes. Bijna op de helft, ik ben al over 1 derde heen en we gaan stug verder. Afgelopen week heb ik niets gedaan dus dat worden er 4 deze week. Gelukkig heb ik vakantie.

Zo kom de quilt er uit te zien, dit is al wel de breedte maar niet niet de goede lengte. 
Nu de honden er even niet zijn kan ik alles mooi uitstallen in de huiskamer. Om even te kijken welke kleuren ik nu het beste kan gebruikten en om er gewoon even de hele dag naar te kunnen kijken.

woensdag 16 mei 2012

Nog maar 68 te gaan

Al 43 blokken van de 111 gemaakt en nog steeds op schema. Binnenkort ben ik op de helft. Blok nr. 44 ligt al geknipt klaar en wordt vanavond in elkaar gezet.