zondag 11 december 2011

Eindelijk

Hij lag al enkele weken klaar, maar ik kon hem nog niet op het internet laten zien. Samen met een groep van school hebben we een kunstsurprise gehouden. Geen cadeautjes die je volgend jaar weer voor iemand anders inpakt, en ook geen mislukte papier maché stoomboten. We zijn allemaal van een kunstopleiding en creatief genoeg om iets moois en unieks voor iemand te maken. Een nieuwe traditie was bij deze geboren. 
Voor de surprise heb ik natuurlijk een quilt gemaakt, hij meet 1.20 bij 1.20 en is helemaal gemaakt van reststoffen die we van iemand gehad hadden. Hij is helemaal gemaakt op de naaimachine.

De voorkant

Detail

De achterkant, zelfs die zat in de grote zak met lapjes

Het legendblokje met de titel 'Birds in the air', de datum van de surprise: 10 december 2011 en mijn naam.

En hier is de ontvangster met de quilt.
Op de naaimachine werken heb je lekker snel resultaat en met al die reststofjes raak je nooit uitgekeken.

Nieuwe ideeën

Deze leuke stof heb ik op school gekocht bij de textiel afdeling. 


Onze hele school gaat op de schop en de textiel afdeling moet dus ook verhuizen. Helaas voor hun (ze gaan naar een kleinere ruimte), maar gelukkig voor mij dat ze daarom moeten opruimen. Ik zag deze leuke stof uit Engeland, geprint in 1989 en wist gelijk wat ik er mee wilde doen. Het volgende maken: 


TV261-R, van Truly Victorian patterns
Het is een onderrok uit 1885, maar door mijn stof kan die ook prima als boven rok. Waneer ik er aan ga beginnen? Ik heb geen flauw idee, misschien in de kerst vakantie maar misschien ook niet.

maandag 5 december 2011

Vooruitgang

Na wat discipline en flink doorwerken is eindelijk de voorgevel van het poppenhuis winkeltje af. Toch even wat meer werk dan ik dacht. Deuren schilderen, stukjes vergeten te schilderen, wachten tot het droog is, ramen te groot, verflaag er weer afschuren, ramen weer vies, ramen wassen, vernis over de buitenkant spuiten, binnenkant schuren, binnenkant stofvrij maken, het behang lijmen, deuren lijmen en dan eindelijk de afwerking (die niet helemaal paste zo ik het wilde, maar goed dat is aan de binnenkant en zal niemand echt opvallen).

De binnenkant

De buitenkant

De eerste meubels zijn ook al klaar.
Volgende stap: de ramen, maar eerst een lesbrief en Chinese kunst van na 1980 en dan kan ik van het weekende weer verder.