zondag 11 december 2011

Eindelijk

Hij lag al enkele weken klaar, maar ik kon hem nog niet op het internet laten zien. Samen met een groep van school hebben we een kunstsurprise gehouden. Geen cadeautjes die je volgend jaar weer voor iemand anders inpakt, en ook geen mislukte papier maché stoomboten. We zijn allemaal van een kunstopleiding en creatief genoeg om iets moois en unieks voor iemand te maken. Een nieuwe traditie was bij deze geboren. 
Voor de surprise heb ik natuurlijk een quilt gemaakt, hij meet 1.20 bij 1.20 en is helemaal gemaakt van reststoffen die we van iemand gehad hadden. Hij is helemaal gemaakt op de naaimachine.

De voorkant

Detail

De achterkant, zelfs die zat in de grote zak met lapjes

Het legendblokje met de titel 'Birds in the air', de datum van de surprise: 10 december 2011 en mijn naam.

En hier is de ontvangster met de quilt.
Op de naaimachine werken heb je lekker snel resultaat en met al die reststofjes raak je nooit uitgekeken.

Nieuwe ideeën

Deze leuke stof heb ik op school gekocht bij de textiel afdeling. 


Onze hele school gaat op de schop en de textiel afdeling moet dus ook verhuizen. Helaas voor hun (ze gaan naar een kleinere ruimte), maar gelukkig voor mij dat ze daarom moeten opruimen. Ik zag deze leuke stof uit Engeland, geprint in 1989 en wist gelijk wat ik er mee wilde doen. Het volgende maken: 


TV261-R, van Truly Victorian patterns
Het is een onderrok uit 1885, maar door mijn stof kan die ook prima als boven rok. Waneer ik er aan ga beginnen? Ik heb geen flauw idee, misschien in de kerst vakantie maar misschien ook niet.

maandag 5 december 2011

Vooruitgang

Na wat discipline en flink doorwerken is eindelijk de voorgevel van het poppenhuis winkeltje af. Toch even wat meer werk dan ik dacht. Deuren schilderen, stukjes vergeten te schilderen, wachten tot het droog is, ramen te groot, verflaag er weer afschuren, ramen weer vies, ramen wassen, vernis over de buitenkant spuiten, binnenkant schuren, binnenkant stofvrij maken, het behang lijmen, deuren lijmen en dan eindelijk de afwerking (die niet helemaal paste zo ik het wilde, maar goed dat is aan de binnenkant en zal niemand echt opvallen).

De binnenkant

De buitenkant

De eerste meubels zijn ook al klaar.
Volgende stap: de ramen, maar eerst een lesbrief en Chinese kunst van na 1980 en dan kan ik van het weekende weer verder. 

donderdag 24 november 2011

Even wat anders

Gistermiddag ben ik nog even aan het schilderen gegaan, ik wilde even weten hoe de kleur voor mijn poppenhuis winkeltje zou uitkomen.

Alle glas latjes voor de drie deuren

Een van de drie voordeuren.
Na 2 uur had ik alweer helemaal gezien met alle kleine latjes. Maar het resultaat mag er wezen. Nog even hard doorwerken en dan kunnen de raampjes er in, het behang er op en de deuren in de muur. En dan heb ik de voorkant klaar en begint het echt wat te lijken.

dinsdag 22 november 2011

Sampler

Dit zijn alle blokken die ik gemaakt heb voor mijn sampler quilt. De blokken zijn 30 x 30 cm en allemaal met de hand in elkaar gezet. In juni 2010 ben ik begonnen. 



Diabolo

Card trick

Ohio Star

Strom at sea

Castle wall



Grape basket

Ice cristals

Hollandse roos

Log cabin

Mother and father


eight pointed star

Dronken mans pad

Pinaple
De hebben allemaal een naam, maar van sommigen ben ik ze even kwijt. Ik heb een logboek bijgehouden waar alles is vermeld staat. Op het moment ben ik bezig met de ganzen vlucht die als border er omheen komt. 200 gekleurde driehoekjes en 400 witte drie hoekjes. Ik ben al op de helft.

maandag 21 november 2011

Boerderij

Om het paperpiecing op de naaimachine uit te proberen ben ik begonnen met een koe (de patronen zijn van Maaike Bakker). Maar ja wat moet je met één koe. Dan nog maar een koe en nog een. Daarna kwamen er nog drie kippen bij. En nu? Misschien nog wat tulpen, kuikens of boerderijtjes.







Alle blokken zijn gemaakt met restjes stof die we nog in de kast hadden liggen. Het rode boerenzakdoek stofje heb ik ooit gekocht in Amerika, vond het wel grappig dat ze die stof daar verkochten.

Hoe ik nu verder ga weet ik nog niet, maar ik vind ze nog steeds erg leuk.

dinsdag 8 november 2011

Hobby nr. 2

Naast quilten ben ik ook bezig met poppenhuizen. Mijn eerste huis is een 1/24 schaal huisje. Deze staat al een aantal jaar te pronken in de kamer. Maar na een aantal jaar is die aan een renovatie toe.
Hij moet nog even wachten tot die aan de beurt is, maar dan wordt het ook wel erg mooi.

Eerst wordt de quiltwinkel afgemaakt. Deze is op schaal 1/12. Iets groter zodat het wat makkelijker is om alle kleine quiltjes te maken. 

Hier alvast de eerste opbouw.
De dakpannen
En de prachtige natuurlijke buitenkant, met reliëf. 
Alles moet nog een laatste laag verf krijgen en dan kan die in elkaar gezet worden. Ik heb al genoeg materialen staan om het helemaal in te richten. Maar eerst de basis afmaken. Ik ben al sinds oktober 2010 bezig. En hoop het tegen het einde van het jaar in elkaar te hebben staan. Maar de tijd ontbreekt momenteel even. 

maandag 7 november 2011

Het eerste bericht

Hobby nummer 1

Patchwork en quilten.
Dit is de tweede deken waar ik mee bezig ben. De eerste is nog niet af (foto's hiervan zullen vast en zeker ook wel op dit blog verschijnen), maar ik vond het een goed idee om alvast aan een twee persoons te beginnen. Je weet maar nooit waneer je hem nodig zal hebben.

Het pakket met stoffen die ik gebruik. Ze zijn van Moda en dragen de naam Santorini.
Ik ben in juni 2010 begonnen en de top is bijna klaar. Alles wordt op de hand gedaan.

Zo komt de top er uit te zien, in het midden komt nog een rozet.
Tot zo ver even mijn eerste blogje, maar er zullen er nog snel meer komen.